Τι έγραψε ο Τύπος για το Μουσείο Αφής

"ΚΕΡΔΟΣ"

Μικρές Πολιτιστικές Ειδήσεις

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Horst Koehler και η γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννα Δεσποτοπούλου, επισκέφθηκαν χθες το Σωματείο "Φάρος Τυφλών Ελλάδος" στην Καλλιθέα.

Μετά την ενημέρωση που είχαν για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Σωματείο, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του και στο Μουσείο Αφής, όπου εκτίθενται πιστά αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων και άλλων αντικειμένων, τα οποία οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης έχουν τη δυνατότητα να τα ψηλαφίσουν και να ενημερωθούν για την ιστορία τους μέσω του συστήματος Μπράιγ.

"Ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη η σημερινή ξενάγηση που μας έγινε από τον πρόεδρο, τη διευθύντρια και το διοικητικό συμβούλιο του Φάρου Τυφλών. Ο πρόεδρος της Γερμανίας και η σύζυγος του εντυπωσιάστηκαν, όπως βέβαια, εντυπωσιαστήκαμε όλοι μας και με το μεγάλο έργο που γίνεται στον Φάρο Τυφλών εδώ και πολλά χρονια αλλά και από το Μουσείο Αφής. Εμείς ως υπουργείο Πολιτισμού θα ενδυναμώσουμε αυτό το Μουσείο, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο ώστε να αποτελέσει ένα Φάρο Πολιτισμού. Οπως ο Φάρος Τυφλών έχει υπάρξει πραγματικός φάρος όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, έτσι κι εμείς θα ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια για να δημιουργηθεί μέσα σε αυτόν, ένα Φάρος Πολιτισμού" επεσήμανε η κ.Πετραλιά.

Αρχή Σελίδας

[Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" που κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004.]