ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

Νέα του Φάρου Τυφλών [ 2010 ]

Οδηγίες Πλοήγησης

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

18 ΜΑΙΟΥ 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, την ΤΡΙΤΗ 18 Μαΐου 2010, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα παραμείνει ανοικτό από τις 9 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ.. Είσοδος Ελεύθερη.

Εκτός από την μοναδικότητα του Μουσείου Αφής να μπορεί κανείς να ψηλαφίζει όλα του τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δημιουργήματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε παιχνίδια προσομοίωσης και άλλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Μια επίσκεψη θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη δύναμη της ΑΦΗΣ σας και να ανακαλύψετε στοιχεία και λεπτομέρειες Αγαλμάτων που ήδη έχετε αγαπήσει. Το να αγγίξει κανείς την Αφροδίτη της Μήλου, το Δία, τον Ερμή του Πραξιτέλη θα συμφωνήσετε ότι είναι μία μοναδική ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να σας ξεναγήσουμε στις πολύτιμες συλλογές μας από πιστά αντίγραφα!!
Παράλληλα θα απολαύσετε τρεις σημαντικές εκθέσεις:
Α) Κεραμικών από το Εργαστήριο Κεραμικής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος,
Β) Έκθεση αγαλμάτων του τυφλού γλύπτη και δασκάλου εικαστικών τεχνών κ. Πέτρου Ρουκουτάκη και
Γ) Έκθεση αντιγράφων έργων της ομάδας τυφλών ατόμων που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο καλοκαίρι του 2009 στα πλαίσια της έκθεσης «Η Προκολομβιανή Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη» - Συλλογή Γεωργίου Κ. Γόντυκα.

Το Μουσείο Αφής είναι προσβάσιμο και σε ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΟΙΡΑΝΗΣ 198 ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ 17 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ Πληροφορίες : κα Αργυρώ Καραβίνου τηλ. 210.9415222/ Εσωτ.175, 693-2-414189

5/14/2010