ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

Νέα του Φάρου Τυφλών [ 2010 ]

Οδηγίες Πλοήγησης

Ο εορτασμός της Ημέρας Μουσείων στο Μουσείο Αφής.

Φωτογραφίες από την έκθεση του Πέτρου Ρουκουτάκη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου 2010 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, επισκέφτηκαν το Μουσείο μία ομάδα νηπιαγωγείου το πρωϊ όπου είχαν την δυνατότητα μέσα από παιχνίδια να ευαισθητοποιηθούν στην τέχνη και στην τυφλότητα.

Παράλληλα στα πλαίσια της Εκθεσης Γλυπτικής του Πέτρου Ρουκουτάκη, ο ίδιος ο καλλιτέχνης συνομίλησε με την ομάδα του τμήματος κεραμικής και γλυπτικής, σχολιάζοντας τα ίδια του τα έργα.
Η σύζυγός του κα Γωγώ Ρουκουτάκη σχολίασε μαζί με την ομάδα, έργο του Πέτρου που παρουσιάζει την ίδια.
Ήταν κάτι πρωτόγνωρο στην διαδικασία μέσα στα πλαίσια του εορτασμού.
Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία εκτός από το να απολαύσουν το τελευταίο απόκτημα του Μουσείου Αφής που είναι το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, μακέτα έργο του κ. Δημητριάδη και Δωρεά της Ενωσης Φίλων της Ακρόπολης να απολαύσουν πιστά αντίγραφα που έφτιαξε η ομάδα της Κεραμικής από την Εκθεση «Η Προκολομβιανή Τέχνη» που παρουσιάστηκε πέρσι στο Μουσείο Μπενάκη και Κεραμικά έργα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κεραμικής που πραγματοποιείται με την συνεργασία της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. του ΟΑΕΔ.

Η έκθεση με έργα του γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου 2010.

5/20/2010