ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

Νέα του Φάρου Τυφλών [ 2011 ]

Οδηγίες Πλοήγησης

Φωνές νερού μυριάδες

Photos New Page 1

 

 

Φωνές νερού μυριάδες

 

 

    Η εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου 2011 στο Μουσείο Αφής, στα πλαίσια του προγράμματος «Φωνές νερού μυριάδες», απέσπασε πολύ θερμά σχόλια. Τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έφυγαν πολύ ευχαριστημένοι και αποσπάσαμε πολύ θετικές κριτικές για την πληρότητα του προγράμματος.

 

    Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν δύο δημόσια Δημοτικά Σχολεία, η Ε΄ τάξη των 4ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Κορυδαλλού και η Δ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις τόσο στο μέρος της συζήτησης περί νερού και γραφής Braille, όσο και στο δεύτερο μέρος το οποίο συμπεριλάμβανε παρακολούθηση κατασκευής κεραμικών αγγείων και προσθήκη από τους μαθητές λεπτομερειών στα αγγεία όπως χερούλια και το αρχικό γράμμα του ονόματός τους.

 

    Οι μαθητές αποχώρησαν με αναμνηστικά της εμπειρίας τους το αγγείο το οποίο επιμελήθηκε ο καθένας τους, ένα αλφάβητο της γραφής Braille και έντυπα του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με το νερό.

 

    Ως πρώτη επαφή του Μουσείου Αφής με τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δράσεις μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η δράση αυτή ήταν επιτυχημένη. Εκτιμήθηκε θετικά η δυνατότητα υποστήριξης τέτοιων δράσεων από το χώρο μας και σίγουρα θα προχωρήσουμε σε δημιουργία άλλων σε επόμενες φάσεις.

Το Μουσείο Αφής θα πραγματοποιήσει την εν λόγω δράση άλλη μία φορά, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) αποκλειστικά για τους μαθητές του.

 

    Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε με την καρδιά μας την υπεύθυνη του Τμήματος Κεραμικής και Γλυπτικής του Φάρου Τυφλών κα Λία Κελαϊδή, η οποία ανέλαβε την κατασκευή των αγγείων και την επίδειξη του τροχού κεραμικής στους συμμετέχοντες και τις δύο εθελόντριές μας Φωτεινή Μπάξα και Λουίζα Βουγιουκλάκη για την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθειά τους, χάρις στην οποία όλα πήγαν εξαιρετικά.

 

Αργυρώ Καραβίνου

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Αφής

 

 

10/23/2011