«Οι Αμερικανοί Φίλοι των Τυφλών της Ελλάδας» και το έργο τους από το 1946 έως σήμερα

«Οι Αμερικανοί Φίλοι των Τυφλών της Ελλάδας» και το έργο τους από το 1946 έως σήμερα

…….Ρόμπερτ Ανταμς: «Η νέα γενιά συνεχίζει το έργο μας

Ο Bob Adams υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Αμερικανών Φίλων των Τυφλών στην Ελλάδα» (The American Friends of the Blinds in Greece), για περισσότερα από 20 χρόνια και τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο πρόεδρος του οργανισμού.
«Ενα σπουδαίο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζουμε, είναι το «Μουσείο Αφής» στην Καλλιθέα, όπου οι τυφλοί το επισκέπτονται και αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι ομοιώματα από αρχαιολογικά μνημεία. Μπορούν να σταθούν μπροστά τους και να τα αγγίξουν, να αισθανθούν το αρχιτεκτονικό μοντέλο της Ακρόπολης ή να αγγίξουν ένα άγαλμα του Πραξιτέλη. Υποστηρίζουμε επίσης την Κεραμεική Τέχνη και έχουμε δασκάλους που εκπαιδεύουν τους τυφλούς πώς να φτιάχνουν είδη Κεραμεικής με τα χέρια τους».

«…Κάθυ Τσούρου: Το Μουσείο Αφής ξυπνάει τις αισθήσεις των ανθρώπων που δεν έχουν όραση
Η Κάθυ Τσούρου (Kathy Tsouros) είναι μέλος του «The American Friends of the Blinds» στην Ελλάδα για πάνω από 20 χρόνια. Είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όλους τους Ελληνοαμερικανούς, που μας έχουν βοηθήσει με την υποστήριξή τους, ώστε να διατηρούμε ακόμα σε καλό επίπεδο, τα προγράμματα για τους τυφλούς στην Ελλάδα.

Το «Μουσείο Αφής» για τους τυφλούς είναι επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος και είναι ανοιχτό σε όποιον επισκέπτεται την Αθήνα. Είναι ενδιαφέρον να είμαστε δίπλα-δίπλα με ένα άτομο χωρίς όραση, που εξερευνά τα διάφορα έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας μόνο μια αίσθηση της αφής. Η τέχνη αποκτά έναν ακόμα υψηλότερο προορισμό, όταν ξυπνάει τις αισθήσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν.

  • Δημοσιεύτηκε στην: Εβδομαδιαία Έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα»

  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Σάββατο 7 – Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020