Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το πρώτο μου βιβλίο Αφής» (4/11)

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το πρώτο μου βιβλίο Αφής» (4/11)

Tο Μουσείο Αφής διευρύνει τη λειτουργία του ανοίγοντας το Σάββατο 4/11/2023 και σας προσκαλεί στο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης προσαρμοσμένο για παιδιά όλων των ηλικιών με τίτλο «Το πρώτο μου βιβλίο Αφής».

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ξενάγηση των παιδιών, η οποία προσεγγίζει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά με σκοπό να δώσει διαφορετικά αισθητηριακά ερεθίσματα στους μικρούς επισκέπτες και να τους ωθήσει σε μια πιο δημιουργική σκέψη. Στο εικαστικό εργαστήριο τα παιδιά, έπειτα από την απτική εξερεύνηση του χώρου, καλούνται να οργανώσουν και να ταξινομήσουν τα ερεθίσματα που θα έχουν λάβει δημιουργώντας ένα βιβλίο αφής. Στη μικρή ιστορία που θα φτιάξουν εμπνευσμένοι από την περιήγησή τους στο Μουσείο θα χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία υλικών με διαφορετικές υφές δημιουργώντας το πρώτο τους βιβλίο Αφής.

Στόχοι εκπαιδευτικού προγράμματος:

  • Ενσυναίσθηση, ευαισθητοποίηση, συμπερίληψη.
  • Ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της φαντασίας.
  • Ενίσχυση της απτικής αντίληψης μέσω της λεπτής κινητικότητας.
  • Κινητοποίηση όλων των αισθήσεων και της παρατήρησης.

Στους επισκέπτες θα δοθεί έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και το βιβλίο που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι στο εικαστικό εργαστήριο.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Σάββατο 4/11/2023, 10:00-12:00          Ηλικίες: 4-12 ετών
Κόστος Εισιτηρίου: ΔΩΡΕΑΝ
Κόστος Εργαστηρίου: ΔΩΡΕΑΝ

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 10

Για προγραμματισμό επισκέψεων και για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 94 15 222.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος με την ευγενική χορηγία της εταιρείας MYTILINEOS.