Διεθνής Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων

Διεθνής Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 2022.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Μουσείο Αφής τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, ως σπουδαία αφορμή για την έμπρακτη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω θέσπισης μέτρων που προάγουν τη διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών προς όλους, και ως έναυσμα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, το Μουσείο Αφής θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό από τις 09:00 έως τις 15:00, με ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια άψογη ευκαιρία γνωριμίας με το μοναδικό Μουσείο Αφής για επισκέπτες κάθε ηλικίας, μέσω των ειδικών εκπαιδευτικών του προγραμμάτων με στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση για την αναπηρία της τυφλότητας, καθώς και τη σπουδαιότητα θεμελίωσης κι εφαρμογής πρακτικών για μια ισότιμη, ασφαλή και δίχως διακρίσεις διαβίωση για τους μη βλέποντες και τα άτομα με αναπηρία γενικότερα.

Τις ώρες αυτές θα είναι σε λειτουργία και το πωλητήριο του Μουσείου Αφής, με μοναδικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο του Φορέα: 210 9415222

Για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.

Για την είσοδό σας στο Μουσείο παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτοποίησης, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών
-Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 3 μήνες από τη διάγνωση
-Για όσους είναι άνω των 60 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.
-Οι ανήλικοι 4 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test) 24 ωρών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Αφής», το οποίο υλοποιεί Φορέα μας για την περίοδο Μάιο – Δεκέμβριο 2021, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.