Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2023

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2023

Το Μουσείο Αφής, μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μουσεία του είδους του στον κόσμο, υποδέχεται τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η Ημέρα αυτή υπάρχει για να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2023 το θέμα του εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», όπου θα επικεντρωθεί σε τρία επίκαιρα ζητήματα: Παγκόσμια υγεία και ποιότητα ζωής, Δράση για την κλιματική αλλαγή & Ζωή στη Γη: προστασία της βιοποικιλότητας.

Με την ευκαιρία αυτή, το Μουσείο Αφής σας προσκαλεί και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, όπου θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες μία νέα εκπαιδευτική δράση με θέμα «Άθληση και διατροφή». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της αφής τους, να περιεργαστούν την πλούσια συλλογή γλυπτών αρχαϊκής και κλασικής περιόδου με παραστάσεις της καθημερινότητας των αθλητών. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή και θα αγγίξουν πιστά αντίγραφα κεραμικών αγγείων και αρχαίων σκευών. Με τη βοήθεια της λεκτικής περιγραφής, οι παραστάσεις των αγγείων θα «ζωντανέψουν» τις συνήθειες της καθημερινότητας των αρχαίων στο μυαλό των επισκεπτών. Τέλος, με αφορμή τα προαναφερθέντα εκθέματα οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαιότητα και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής.

Στους επισκέπτες θα δοθεί έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και μάσκες μιας χρήσης για τα διαδραστικά τμήματα του προγράμματος «κλείσε τα μάτια».

Την ημέρα του εορτασμού, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το Μουσείο Αφής θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά σε αυτή τη σπουδαία πολιτιστική συνάντηση!
Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής, όπως επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2109415222.

Στο μουσείο λειτουργεί Πωλητήριο με μοναδικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.