ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

«Αγγίξτε και Γνωρίστε» τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

«Αγγίξτε και Γνωρίστε» τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

Τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Μουσείου Αφής κοσμούν αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα, πιστά αντίγραφα πρωτοτύπων που εκτίθενται στα Μουσεία της χώρας μας, άλλα και του εξωτερικού, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Μουσεία Ακροπόλεως, Δελφών, Ολυμπίας, Ηρακλείου, το Κυκλαδικό Μουσείο, το Μουσείο του Λούβρου κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Ψηλαφίζοντας την ομορφιά

Ψηλαφίζοντας την ομορφιά

Τα εκθέματα που διατίθενται όλα για ψηλάφιση, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας του τυφλού και βλέποντος κοινού, με το ευρύτατο φάσμα της αρχαίας πολιτιστικής παραγωγής, καθώς αντιπροσωπεύουν την Κυκλαδική, Μινωική, Γεωμετρική, Αρχαϊκή, Αυστηρού Ρυθμού, Κλασική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν ενδεικτικά, το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλη, του Ποσειδώνα ή Δία του Αρτεμισίου, του Ηνίοχου των Δελφών, του Κούρου της Βολαμάνδρας και μακέτες όπως του ιερού βράχου της Ακρόπολης, θέατρο του Διονύσου και άλλα. Παράλληλα, η ενότητα με τα εκθέματα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και σύγχρονης γλυπτικής, δίνουν στον επισκέπτη την δυνατότητα βιωματικής επαφής με την εξέλιξη της τέχνης και ιστορίας μέχρι σήμερα. Εκτός από την αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή, το Μουσείο Αφής διαθέτει και Βυζαντινό τμήμα, που αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο, ξυλόγλυπτο επιτάφιο, ξυλόγλυπτες εικόνες, μακέτα βυζαντινού ναού και διάφορα ιερατικά αντικείμενα.

Έργα καλλιτεχνών με προβλήματα όρασης

Έργα καλλιτεχνών με προβλήματα όρασης

Το Μουσείο Αφής φιλοξενεί γλυπτά του αείμνηστου τυφλού γλύπτη και δημιουργού του Εργαστηρίου Κεραμικής-Πηλοπλαστικής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Πέτρου Ρουκουτάκη, καθώς και δημιουργίες συμμετεχόντων στο εργαστήρι, με προβλήματα όρασης.

Aπόλυτα προσβάσιμο πληροφοριακό υλικό για Όλους

Aπόλυτα προσβάσιμο πληροφοριακό υλικό για Όλους

Όλα τα εκθέματα είναι πλαισιωμένα με Πινακίδες Περιγραφής αυτών:

  • Στη γραφή βλεπόντων
  • Σε μεγεθυμένα γράμματα για τους μερικώς βλέποντες
  • Στην ανάγλυφη γραφή Braille, ώστε όλοι να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη σχετική πληροφορία
  • Για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί και αυτόματη ξενάγηση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα