ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης μέσω της αίσθησης της αφής

Ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης μέσω της αίσθησης της αφής

Το Μουσείο Αφής υποδέχεται παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες, στο πλαίσιο επισκέψεων ειδικών σχολείων, αλλά και ανεξάρτητα. Το προσωπικό του Μουσείου, χρησιμοποιώντας τη ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης μέσω της αίσθησης της αφής, έχει δημιουργήσει προγράμματα, που ενισχύουν τη συμμετοχική διαδικασία και τη δημιουργική επαφή με τον πολιτισμό, καθώς και τη μύηση στην έννοια της αναπηρίας τυφλότητας και διαφορετικότητας.

Παράλληλα, υπάρχει ειδικός σχεδιασμός προγραμμάτων και μέριμνας για προσβάσιμα εργαλεία μετάδοσης της όποιας πληροφορίας σε ενήλικα άτομα ευπαθών ομάδων (με λοιπές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, μετανάστες κ.ο.κ.), προκειμένου να έχουν ισότιμη πρόσβαση στον πλούσιο κόσμο του Μουσείου Αφής.

Η είσοδος στα εν λόγω προγράμματα και δράσεις για αυτή την κατηγορία πληθυσμού είναι δωρεάν.

Για προγραμματισμό ξεναγήσεων, παρακαλούμε καλέστε στο 210 941 5222 (Γραμματεία Φ.Τ.Ε.) ή αποστείλατε email στο: info@fte.org.gr- Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να προγραμματιστούν κατ΄εξαίρεση και Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως, κυρίως για σχολεία ή οικογένειες από την περιφέρεια.

ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ